SBNL EST1982

foto 2

 

Vintage. Dat was het eerste wat ik dacht toen ik dit jasje zag. Mijn volgende gedachte was: SBNL?

Gezien de vlotte snit en de dominante aanwezigheid van het woord ‘Championship’ over de volle breedte van het rugpand, ging ik er van uit dat het acroniem sloeg op een of andere sportorganisatie, eentje waarbij de L staat voor League. In mijn hoofd bonden afgetrainde mannen en/of vrouwen de strijd al aan met andere afgetrainde mannen en/of vrouwen. Hoogstwaarschijnlijk in teamverband, doch solo viel in dit stadium van ongewisheid en speculatie zeker nog niet uit te sluiten. Eigenlijk wist ik niets. Maar tjonge, wat had ik een boel vermoedens.

Bevestiging van deze vermoedens was net zo lastig te vinden als een middelgrote Yeti op de westflank van een ontoegankelijke berg. SBNL bleek geen sportorganisatie te zijn. Wel een adviesorgaan en belangenorganisatie voor particulier en agrarisch natuurbeheer. In België is Schultz Benelux actief als bibliotheekinrichter. Ik beweer niet dat bibliotheken inrichten licht werk is, maar met topsport heeft het weinig te maken.

CHAMPIONSHIP SBNL EST1982 betekent geen ruk. De conclusie, dat de print-maffia geprobeerd heeft me een loer te draaien, lijkt me gerechtvaardigd. Het had weinig gescheeld of ik was er ingetrapt.

 

2 reacties op “SBNL EST1982

  1. Arend Koenders schreef:

    Ben je nou echt zo dom, auteur? SB staat voor Sissy Boy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *