Ik ben verloren

IMG_4384

 

Ik trof Kermit aan ver buiten De Stadskantine, in stadsdeel Oost om precies te zijn. Met een touw rond zijn ranke halsje was hij bevestigd aan een verkeerspaal, op zijn borst stond de tekst ‘Ik ben verloren’.

Nu volgt een chronologisch overzicht van mijn gedachten, vanaf het moment dat mijn ogen contact maakten met die van Kermit, tot het ogenblik dat ik besloot om de onvermijdelijke foto te maken.

Verloren. Helemaal niet waar. Vergeten.

Kermit is vergeten door een mens jonger dan achttien, maar veel ouder dan nul. Hij of zij zat voor- of achterop een fiets, liet de kikker vallen en was daarna, om redenen die ik niet ken, niet bij machte om de bestuurder van het rijwiel op de hoogte te brengen van zijn of haar ellende.

Jammer, stom, suf of alledrie.

Daarna dacht ik aan Brody, een personage uit de serie ‘Homeland’ en hoe miserabel Brody aan zijn einde komt en dat zijn hele leven geen lolletje was. In derde instantie dacht ik aan degene die de moeite heeft genomen om Kermit aan deze verkeerspaal te binden. Hij of zij heeft de muppet mee naar huis genomen om een sticker op zijn borst te plakken en het dramatisch klinkende ‘Ik ben verloren’ daarop te schrijven. Dat weet ik omdat er niemand is die zowel een sticker, een pen èn een stuk touw bij zich heeft. Niemand.

Vervolgens is die persoon teruggegaan naar de plek waar hij of zij Kermit aantrof, liggend op het fietspad, misschien wel met zijn gezichtje in een plasje water en toen heeft hij of zij het speelgoeddier een touw rond zijn hals geknoopt en vastgemaakt aan de paal met het verkeerslicht voor fietsers.

Tenslotte dacht ik aan de mogelijkheden van deze vondst voor vergetenvoorwerpen.nl.

Foto. Pats. Naar huis.