iForgot

IMG_4615

 

Meestal zijn spullen die worden vergeten vervangbaar, een enkele keer zijn ze dat niet. Een paraplu, een fietszadel of een paar handschoenen, hoe mooi of hoe duur ook, vrijwel niemand die dat soort spullen kan aanschaffen, zal veel moeite hoeven doen ze te vervangen wanneer de situatie dat vereist. Bij een notitieboekje ligt dat anders. Een notitieboekje is een voorwerp dat je liever nooit kwijtraakt, al is het maar vanwege de notities die je erin hebt geschreven en die je hebt opgeschreven met een heel specifiek doel: ze niet te vergeten.

Dit is het eerste item waarvan ik zeker weet dat het zijn weg terug zal vinden naar de rechtmatige eigenaresse. Hoe ik dat weet? Dat heeft niet alleen te maken met mijn speurkwaliteiten, maar voornamelijk aan de set ogen die ik vanaf mijn geboorte heb leren gebruiken en waarmee juf Brinta mij heeft leren lezen. Nee, natuurlijk heette ze niet Brinta. Niemand heet Brinta. Brinta is kinderpap en sommige volwassenen zijn er ook dol op. Dat weet iedereen.

Michelle van Gennip was zo pienter om haar naam en telefoonnummer aan de binnenzijde van Vergeten Voorwerp nummer 60 te schrijven, waardoor in feite iedereen had kunnen achterhalen aan wie dit groene boekje van het merk of bedrijf iProspect – Driving Digital Performance (whatever) – toebehoorde. Om de zaak nog glashelderder te maken, had Michelle ook een foto aan haar iProspect toegevoegd waarop ze samen met een stel goede bekenden poseert in de sneeuw, misschien zelfs op een bergtop.

 

Één reactie op “iForgot

  1. Vincent schreef:

    Het gevonden handje (op de lijst van gevonden voorwerpen) is een zogeheten “Handje van Fatima”.
    Het Handje van Fatima of de hamsa (Arabisch: خمسة, letterlijk “vijf”) is in het volksgeloof een beschermend handvormig amulet dat populariteit geniet in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ook steeds vaker in West-Europa aangetroffen wordt. Het amulet wordt aan hangers op muren en in auto’s opgehangen. In sommige gevallen wordt het Handje van Fatima gecombineerd met de Nazar, een afweermiddel tegen het Boze oog.[1]
    Het Handje van Fatima verwijst naar de dochter van Mohammed, Fatima Zahra. Sommige christenen noemen het amulet de Hand van Maria. In de Joodse traditie wordt het de Hand van Mirjam genoemd
    Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Handje_van_Fatima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *