Disclaimer – Even voorstellen

IMG_1547.JPG

Spullen die in De Stadskantine achterblijven worden keurig bewaard. Niets wordt weggegooid, weggegeven of verkocht. Vrijwel niets.

Kostbaarheden en elektronica worden verpand. Dat is normaal, iedereen doet het. Van de opbrengst worden reisjes gefinancierd. Contant geld wordt onderhands geïnvesteerd in ‘projecten’, maar dat heb je niet hier gelezen.

Vergeten voorwerpen boeien me. Spulletjes van anderen roepen bij mij de meest uiteenlopende vragen en associaties op. Sommige items intrigeren dusdanig dat ze een eigen tekst verdienen. Een plek in de spotlight. Een podium. Aandacht.

Zo eens per week verschijnt een verse editie.

Ik sta niet op de loonlijst van De Stadskantine. Ik ben onafhankelijk van alles en iedereen. Soms wordt mij een biertje of een kop soep aangeboden door iemand die voor De Stadskantine werkt, met beïnvloeding heeft dat niets te maken. Wat ik in Vergeten Voorwerpen beweer, komt voor mijn rekening.

Van nature ben ik een snuffelaar. Lachend ga ik gebukt onder een innerlijke drang. Ik trek laatjes open, gluur in kasten en rommel in dozen. Als ik de kans krijg, steek ik mijn neus in damesondergoed. Pervers? Meningen laten mij ijskoud. In therapie geloof ik pas sinds kort. Praten over mezelf vind ik doodeng. Mijn jeugd was in een of twee opzichten geen fiasco.

Otto Flemminks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *