20/20

leesbril

 

Ineens heb ik last van ze. Mensen met leesbrillen. Wat me het meest aan hen irriteert, zal ik in het midden laten. Toch een clou: hun houding. Vooruit, nog een clou: hun houding. Misschien heb ik daarmee teveel gezegd. Misschien te weinig.

Ze zijn niet over het hoofd te zien, die lui met een goedkoop brilletje van Hema of Blokker of Action of Zeeman, dat overdreven vanzelfsprekend vergroeid lijkt met het puntje van de neus. Ze lezen in het openbaar een krant of bestuderen een verpakking of gluren op hun iPhone of doen iets anders waarbij hun zicht op de korte afstand correctie behoeft. Uiteraard zijn er ook goede dragers van leesbrillen. Ik ken ze alleen niet.

Ik meen het. Mensen met leesbrillen zitten me in de weg, veel meer dan mensen met andere typen brillen. Hoeveel typen brillen zijn er? Heul veul. Ga naar een opticien en laat je voorlichten, ook als je het gevoel hebt dat je geen bril nodig hebt. Voor de meeste mensen is het een kwestie van tijd voordat ze erachter komen dat hun zicht niet langer 20/20 is. Naar wat 20/20 is, kun je dan ook meteen informeren.

 

5 reacties op “20/20

  1. Arend Koenders schreef:

    Schandalig stukje! Ik ben zelf drager van een leesbril en ik heb mijn hele leven nog nooit iets verkeerd gedaan, zelfs niet tijdens de oorlog. Schandalig!

  2. Arend Koenders schreef:

    Ik ga hierover bellen met iemand. Ik bel de stadskantine en zeg dat ze U niet langer deze stukjes mogen laten schrijven. U bent een gevaar voor de wereldvrede, mijnheer!

  3. Arend Koenders schreef:

    Pure discriminatie, dat is het. Ik ga er melding van maken! Dit krijgt nog een staartje. denk maar niet dat ik het hierbij laat zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *